Merdeka Raya Sale sedang berlangsung 21-31 Ogos sahaja. Klik Sini
Cart 0

FAQ SKINELLE:

 
APA KELEBIHAN SKINELLE?
Ia diperbuat dari kolagen ikan jerung sangkar yg pertama di Malaysia. Popular di France dan bahan dari France.Menjadi kegemaran selebriti Malaysia.
 
BUKANKAH IKAN JERUNG ENDANGERED SPECIES?
Ya,ikan jerung endangered species.Tapi yg kami gunakan ni ikan jerung sangkar iaitu kecil macam ikan yu.kecil je saiznya dan diternak sendiri oleh supplier kami di negara Barat.di sana mereka menternak ikan jerung (shark farming) sudah biasa mcm juga kita ternak ikan talapia,kod,salmon utk buat kolagen.Bukan ikan jerung BULL SHARK yang semakin pupus tu.dan bukan juga ikan paus yg tak boleh dimakan.
 
APA YG BESTNYA IKAN JERUNG?
Protein kulit ikan jerung menyamai kulit manusia. jadi ia plg serasi dgn kulit manusia.Semua jenis kulit serasi samaada kulit sensitif/kering/berminyak.lg satu,molekulnya plg halus & mmpu menyerap dlm kulit manusia dgn lebih cepat berbanding mana-mana teknologi lain yang ada kat Malaysia ni.
 
KAT AREA MANA IKAN JERUNG NI?
Bahan ni dr France,tapi kt mna tpt ternakan tu,trade secret supplier kami.umpama kita beli emas,pengeluar emas x leh bgtau mna lombongnya.nnti smua org kesana,dh x de org beli kt kedai lg.
 
KENAPA HARGA MAHAL?
Di negara Barat bila sebut kolagen ikan jerung mmng kolagen plg mhl.luxury.x smua pengeluar produk kcntikn snggup invest utk bahan yg mahal dan sush nk dpt ni.
lg satu,Kami gabung semua bahan skincare (toner,moisturizer,sunblock&krim mlm) dlm serum ni.jd bila dh pki ni,x yah dh pki toner,moisturizer,sunblock&krim mlm lg.cepat dan jimat.Hanya pakai pencuci muka biasa,then terus pki serum ni dh cukup. Kalau ada budget, leh tambah blue foundation SKINELLE yang tengah fenomena sekarang ni.
 
BERAPA LAMA SEBOTOL NI BOLEH TAHAN?
1-2 bulan bergntung pd penggunaan.sebab pakai sepicit saja sudah mencukupi.leh cover satu muka.
 
MACAMANA CARA PENGGUNAANNYA?
cuci muka pagi dan malam.kalau ada toner,pakai toner dulu.kalau x de toner,leh trus apply skinelle serum sepicit saja mencukupi. lepas tu sapu kt muka dan tepuk2 bagi meresap.jangan kesat. pastu leh la pakai apa2 bedak muka if nak,tp for best result jangan pakai apa2 moisturizer lain. kalau ada masa sekali-sekala sebelum pakai skinelle,basahkan muka dengan tuala yg dah dicelup air panas,bagi buka rongga kulit,pastu apply serum skinelle supaya skinelle leh menyerap dengan lebih jauh dan berkesan. Bagi yang beli sekali foundation, leh pakai pakai foundation sebelum keluar rumah. Cara pakai SKINELLE spt video dibawah




 
BAGAIMANA FEEDBACK CUSTOMER YG DAH PAKAI SKINELLE?
Rata-rata bg testimoni berikut:
1)Jerawat kecut dalam 1-2 hari saja
2)kulit kusam kembali bermaya dalam 3 hari
3)jeragat semakin pudar dalam 2 minggu
4)kulit kering dan terlalu berminyak baik dalam 1 hari saja
5)pori-pori pun mengecil dalam 2 minggu
6)kedut berkurangan setelah 2 minggu


Lihat beribu testimobni skinelle di link ini:

Testimoni serum : https://www.instagram.com/explore/tags/testimoniskinelle/

Testimoni blue foundation:  https://www.instagram.com/explore/tags/testimonibluefoundationskinelle/  or https://www.instagram.com/explore/tags/testimonibluefondation/

 
APA PERBEZAAN SKINELLE DENGAN YG LAIN?
Bahan SKINELLE lebih baik dari produk kecantikan yang lain kerana:
1) kolagen ikan jerung: pertama di Malaysia
2) sodium Hyaluronate: Lebih baik dari asid hyaluronik yg tengah HOT di pasaran Malaysia
3) Arbutin: Agen pencerah yang anti-kanser dan bukan bahan terlarang seperti whitening product lain yg mengandungi Mercury atau Hydroquinone
 
DAH BERAPA LAMA SKINELLE NI?
Di France under brand lain dh lma.Di Malaysia btul2 masuk psrn pd mac 2015.Tp smbutn amat menggalakkan.Jualan sudah lebih RM1 juta dalam masa 2 tahun ini. SKINELLE masih bertapak dan semakin popular setelah 2 tahun pelacarannya
 
ADA KKM KE TAK?
Ada KKM.
No KKM ialah: 
Cleanser NOT151205603K

Serum NOT150401902K

Foundation NOT160503034K

(bagi yang x tau, NOT tu bukan maksudnya 'not' tidak tapi adalah singkatan yang KKM gunakan untuk istilah kosmetik iaitu NOTIFICATION atau pemberitahuan)

Kami bebas dr bhn terlrg: merkuri & hydrokuinon,

bebas paraben & bebas gluta

 
HALAL KE?
Ya,halal.Malah mesra solat sebab sodium hyaluronate dlm skinelle tu membantu penyerapan serum dengan lebih sempurna.So,tak kan ada masalah air sembahyang x telus cth mcm guna foundation ada yg waterproof x telus air sembahyang.Tapi skinelle boleh meresap walaupun dalam air.
Felixia Yeap pun pakai.Ada dalam IG dia
 
 
BERAPA HARGANYA?

HARGA INDIVIDU:
pencuci rm110 40ml(tahan 4 bulan)
serum rm160 30ml(tahan 2-3 bulan
BARU: blue foundation rm140


HARGA SET:
set pencuci + serum rm250
set pencuci + serum + foundation: rm380
set pencuci+ foundation: rm230
set foundation + serum; rm280
set serum + soap bar + foundation RM319
(Semua set ni FREE POSTAGE & FREE SIGNATURE NOTEBOOK SKINELLE]

Juga ada starter set (serum + facial soap bar RM199 incl
pos)



 
 
KALAU SAYA NAK ORDER LG CAMANA LEPAS NI?
Nak senang boleh terus order di website ini.

Senarai pengedar juga ada dibahagian menu> senarai pengedar